BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Duzzad az erőtől az OTP-részvény

Rég látott jó napja van az OTP-nek és a részvényeseinek.

Rég látott jó napja van az OTP-nek és a részvényeseinek azok után, hogy a bankpapír a múlt héten gyengélkedett (7,6 százalékos mínusszal zárta a hetet), a hétfő délelőtti kereskedésben viszont 3,4 százalékkal emelkedik az árfolyama, és sikerült 12 ezer forint fölé kerülnie. Az OTP vezetésével a BUX 1,2 százalékkal emelkedik.

A bankmenedzsment tagjai közül pénteken 12 178 forintos átlagáron 28 ezer darab OTP-részvényt vásárolt Nagy György, az igazgatóság tagja. Az OTP-papírok technikai elemzéséről itt írtunk

Fotó: Simon Móricz-Sabján

Az OTP a hétfői teljesítményével bőven felülteljesíti nemcsak a BUX-indexet (a többi magyar blue chip vegyesen teljesít), de az európai szektortársakat is, az Euro Stoxx Banks Index 1,2 százalékkal emelkedik délelőtt.

Az OTP-nél nagyobb oroszországi kitettségű Raiffeisen Bank részvényei is jól teljesítenek a tőzsdén, az osztrák bankpapír kurzusa 3 százalékkal nőtt délelőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.