A Waberer's részvényárfolyama pár perccel a tőzsdenyitást követően a csütörtöki 1930 forintos záró árról 2070 forintra emelkedett, reggel reagáltak a befektetők a társaság éves eredményére. A csaknem 5 százallkos ugrás után délelőtt 1,3 százalékos pluszban forogtak a részvények.  

Fotó: Shutterstock

Csütörtök este, piaczárás után  publikálta éves jelentését a cég. A társaság jelentősen javította eredményét a 2021-es üzleti évben. A jelentés szerint a társaság árbevétele a tavalyi év utolsó három hónapjában 5,4 százalékkal nőtt éves alapon, a teljes üzleti évben pedig 3,8 százalékos plusszal 590,8 millió eurót ért el. Az év végi növekedés elsősorban az ITS (nemzetközi szállítmányozás) szegmensnek köszönhető, míg éves szinten az alapértelmezett főtevékenység eredmény hozzájárulása 4,2 százalékkal, az egyre meghatározóbb regionális logisztikai szolgáltatásé pedig 4,1 százalékkal nőtt. A biztosító a tőzsdei bevezetés óta a legjobb évét zárta.

Nemcsak a Waberer's árfolyama ugrott meg, hanem a többi kispapírt is zsákolják a befektetők. A nyertesek között van a Polyduct is. A műanyagyártó vállalat részvényei 15,38 százalékkal emlekedtek, a FuturAqua ásványvíztermelő papírjai 3,58 százalékkal, az Appeninn Vagyonkezelő Holding 2,73 százalékkal került feljebb.

Nem alakul kedvezően a kereskedés a Blue Chipek számára. Az összes nagy papír mínuszban forog, a legnagyobb veszteséget a Mol befektetői könyvelik el, az olajpapír 2 százalék körül esett, míg az  OTP 1,67 százalékos mínuszban áll. A bankpapír eséséhez az is hozzájárulhat, hogy közleményük szerint fontolóra veszik az orosz piac elhagyását. 

A forint is gyengül, míg reggel 370,6 fillér körül kellett fizetni egy euróért, délelőttre 372,80 fillér köré korrigált az árfolyam.