Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) kiterjesztette vizsgálatát Donald Trump volt amerikai elnök Truth Social nevű közösségimédia-platformjának működése miatt – derül ki a SEC- hez benyújtott hétfő reggeli jelentéséből. 

Az Axios cikke szerint a Truth Social pénzügyi kilátásai nagymértékben függnek az egyesüléshez kötött befektetésektől, ami talán soha nem valósul meg. A tőzsdefelügyelet 

a Digital World Acquisition (DWAC) nevű üres csekkekkel foglalkozó cég (amely cégtípus jellemzője, hogy főleg spekulatív jelleggel működik a tőzsdén) és Trump érdekeltsége közötti fúziót vizsgálja.

Fotó: INA FASSBENDER

A DWAC korábban nyilvánosságra hozta, hogy vizsgálat alatt áll, hétfőn pedig közölte, hogy a szabályozó hatóságok még „további dokumentumokat és információkat” keresnek. Korábban a VG is megírta, hogy a DWAC a Truth Social anyavállalatát, a Trump Media & Technology Groupot (TMTG) viszi a tőzsdére. 

Trump amúgy szabadon részt vehet bármilyen új videóprodukció elkészítésében, de a TMTG-nek joga van újraalkotni a műsort a TMTG+ videószolgáltatás előfizetői számára. Egyúttal azonban Trumpnak fizetség is jár az exkluzív tartalmakért. 

A volt amerikai elnök közösségi oldala idén tavasszal indult el, korábban a Fox Newsnak azt mondta, hogy nem fog visszatérni a Twitterre, annak ellenére sem, hogy a paltform új tulajdonosa, Elon Musk visszaállítja a fiókját. Azt mondta, inkább a saját – eddig rendkívül népszerű – közösségi oldalát fogja használni. Trumpnak jelenleg körülbelül 3,3 millió követője van a platformon.