Megugrott a Truth Social népszerűsége, Donald Trump volt amerikai elnök közösségi médiaalkalmazása többek között a Twittert is megelőzve az Apple Store ingyenes alkalmazáslistájának első helyére került a héten – írta a Newsweek szerdán.

This illustration photo shows a person checking the app store on a smartphone for "Truth Social", with a photo of former US president Donald Trump on a computer screen in the background, in Los Angeles, October 20, 2021. - Former US president Donald Trump announced plans on October 20 to launch his own social networking platform called "TRUTH Social," which is expected to begin its beta launch for "invited guests" next month. The long-awaited platform will be owned by Trump Media & Technology Group (TMTG), which also intends to launch a subscription video on-demand service that will feature "non-woke" entertainment programming, the group said in a statement. (Photo by Chris DELMAS / AFP)
Fotó: CHRIS DELMAS / AFP

A Twitter 44 milliárd dollárért történő megvásárlásáról a cég igazgatóságával szintén ezen a héten megállapodó Elon Musk nem is állta meg, hogy oda ne szúrjon a menedzsmentnek az Apple Store-ról letölthető toplista megosztásával. 

Eszerint a legfrissebb rangsorban az első helyen a Truth Social, a második helyen a Twitter, a harmadikon a Livein, a negyediken a BeReal, az ötödiken pedig a TikTok áll.

"Ez az első alkalom, hogy a Truth Social február 24-i elindulása óta az Egyesült Államok App Store-jainak összesített rangsorában is az első helyen végzett" - mondta el a The Wrap című online hírportálnak Stephanie Chan, a Sensor Tower stratégája. Ezalatt az idő alatt a Sensor Tower adatai szerint egyébként Trump közösségi alkalmazását eddig nagyjából 1,4 millióan töltötték le.

"A Truth Social jelenleg a Twittert és a TikTokot veri az Apple Store-ban" - tweetelte Musk, amit közel 80 000 felhasználó "lájkolt". Az alkalmazáshoz egyelőre csupán az Egyesült Államokból lehet csatlakozni.

A Truth Socialt üzemeltető Digital World Acquisition Corp (DWAC) szerdán a Nasdaqon több mint 13 százalékkal, 46 dollár fölé drágult az amerikai  tőzsdenyitást követő órákban.