Júliusban historikusan jól teljesítenek az amerikai  részvények. Ehhez képest a hétfői függetlenségi napi tőzsdeszünetet követően kedden kinyitó tengerentúli piacok eséssel kezdték a rövid hetet. Bár a nyitás előtti kereskedésben volt egy kis felhúzás, arra a hírre, hogy Biden elnök feloldhatja a kínai termékekre kivetett vámokat. Ám a recessziós aggodalmak hamar beárnyékolták a külkereskedelmi optimizmust. 

Az S&P 500 és a Dow Jones egyaránt 1,9 százalékos eséssel indított, míg a Nasdaq Composite 1,6 százalékot esett napon belül.
A piac kétségbeesetten keresi a jó híreket - fogalmazott Florian Ielpo, a Lombard Odier Investment Managers makrovezetője. Mondván, egyre nehezebb ellensúlyozni a befektetők növekvő recessziós félelmeit.

A kötvénypiacon közben csökkent az irányadó 10 éves amerikai kincstárjegy hozama. Kedden 2,835 százalékon forgott, szemben a pénteki 2,901 százalékkal. A kötvények árfolyama és hozama egymással ellentétesen mozog.

Wall,Street,Sign,With,Focus,On,Sign,,Blurred,American,Flag
Fotó: Shutterstock

A New York-i tőzsdén a gazdasági lassulástól való félelem az utazási részvényeket, a bankokat és az lakásépítőket sújtotta. Így a világ legnagyobb utazási cége, a Carnival hajózási társaság részvényei 4,5 százalékot estek napon belül. A harmadik legnagyobb amerikai lakóházépítő cég, a PulteGroup pedig 1,1 százalékot süllyedt. Míg a JPMorgan Chase bankház 3,2 százalékkal került lejjebb a nap elején.

A Tesla részvényei 4,3 százalékot zuhantak napon belül. Az elektromosautó-gyártó hétvégén kiábrándító adatokat közölt.