Gyakorlatilag helyben járt pénteken a Wall Street, miután a befektetők nem tudtak dűlőre jutni róla, hogy a robusztus munkaerőpiaci jelentés hogyan befolyásolja a Fed kamatemelési terveit.

Traders work on the floor of the New York Stock Exchange at the opening bell January 25, 2022. - Wall Street stocks fell early January 25 following a deluge of mostly solid corporate earnings but a lower global growth forecast from the IMF. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)
Fotó: Timothy A. Clary / AFP


 

A döcögős nap ellenére azonban végül a Dow, az S&P 500 és a Nasdaq is stabil emelkedéssel zárta a függetlenség napja miatt négy naposra rövidült hetet.

A munkaügyi minisztérium várva várt adatai szerint júniusban 372 ezerrel nőtt a nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma, ami jóval magasabb a becsült 268 ezres emelkedésnél.

A befektetők azonban továbbra is idegesek maradtak, mert attól tartanak, hogy az adat még agresszívebb kamatemelésre bírhatja a jegybank szerepét betöltő Fedet.

Végeredményben emiatt pénteken ingadozó volt a kereskedés, mindhárom fő referenciaindex esetében voltak pozitív és negatív időszakok is.

Végül az S&P 500-as 0,1 százalékkal 3899 pontra, a Dow Jones Industrial Average pedig 0,2 százalékkal 31 330 pontra csökkent, míg a Nasdaq Composite 0,1 százalékkal, 11 634 pontra emelkedett.

A Levi Strauss 1,1 százalékkal erősödött, mivel a vállalat második negyedéves eredményei felülmúlták a becsléseket, amit a farmerek és dzsekik iránti erős kereslet segített.

A Twitter kurzusa viszont 5,1 százalékkal süllyedt, lévén egy újságcikk szerint "komoly veszélyben" van megállapodása a közösségi médiavállalat megvásárlásáról.