Újabb csapással kényszerül szembenézni az idei évben számos megpróbáltatáson átesett villanyautógyártó, a Tesla. A kínai Yicai Global bejegyzése szerint az országban gyártott autókra a fényezést rakó üzem ugyanis kigyulladt kedden.

A közösségi médiában terjedő képek szerint több autó is kiégett és a hírek szerint az üzem működése is leállt. A tűz oka egyelőre ismeretlen, ugyanakkor az szinte biztos, hogy az előző negyedév koronavírushoz kapcsolódó lezárásait követően ismét nem lesz képes kínai gyára a zavartalan termelésre. 

Tesla accepts reservations for its new supercar roadster in China, --FILE--A Tesla electric car is being charged at a Tesla's super charging station in Shenzhen city, south China's Guangdong province, 24 May 2016.Tesla, Inc., the electric carmaker, has unveiled its new electric supercar and second generation Roadster, whose reservation is available on its official website in China. The company plans to supply the new vehicles to the market in 2020. (Photo by Yuan shuiling / Imaginechina / Imaginechina via AFP)

Fotó: Yuan shuiling / AFP

A cég az elmúlt hónapokban már a vezető pozícióját is elvesztette az elektromos járművek gyártása terén, miközben Musk idejét a Twitter felvásárlásának kísérletével, majd az abból történő visszakozással töltötte.

A Tesla idén számos visszahívásra is kényszerült, a cég fő versenyelőnyének tartott robotpilótával kapcsolatban is egyre több kérdés merült fel, nem csoda, hogy a vállalat több mint 40 százalékot vesztett idén értékéből.