Összesen 11 ezer darab saját részvényt vásárolt az elmúlt másfél hét során a PannErgy – derül ki a geotermikus energiát hasznosító társaság vasárnapi bejelentéséből.

A vásárlásokra összesen 10,78 millió forintot fordított a közműtársaság, amely a tranzakciókkal 4 851 817 darabra növelte a tulajdonában lévő PannErgy-törzsrészvények számát. Ez a teljes részvényállomány 23,04 százaléka.

Hungarian BUX Companies, The logo of PannErgy Nyrt. is seen on a screen of a smartphone in front of a hungarian flag. It is part of the BUX, the major index of Hungary. (Photo by Alexander Pohl/NurPhoto) (Photo by Alexander Pohl / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Alexander Pohl / AFP

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett társaság pénteken rekordszintű második negyedéves hőértékesítési számokat közölt termelési jelentésében. A vállalat április és június között közel 345 ezer gigajoule (GJ)  hőenergiát értékesített, 5,5 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, a menedzsment tervértékét 9,3 százalékkal felülmúlva. Az erős adatokra tekintettel a PannErgy megerősítette 2022 egészére vonatkozó, 3,25-3,35 milliárd forintos EBITDA-célját is.

A társaság részvényárfolyama idén 5 százalékkal ereszkedett, ám még ezzel is jócskán felülteljesítőnek számít a BUX-indexben, amely július derekáig közel 22 százalékos zuhanást könyvelhetett el.