Alulteljesített a hét utolsó kereskedési napján a BUX, míg a meghatározó európai indexek késő délután kivétel nélkül a pozitív tartományban tartózkodtak, a hazai börze legfontosabb mutatója 1,1 százalékkal előző napi záróértéke alatt, 43 663 ponton fejezte be a kereskedést. 

A pesti részvénypiac forgalma még a hétmilliárd forintot sem érte el.


A blue chipek közül az OTP és a Mol húzta le az indexet, míg a Richter és a Magyar Telekom próbálta több-kevesebb, inkább kevesebb sikerrel megtámasztani.

 

pénzügyi tőzsde hullámvasút
Fotó: Getty Images

Az OTP végül 1,7 százalékkal, 9358 forintra gyengült, valamivel négymilliárd forintot meghaladó forgalom mellett, míg a Mol árfolyama 2,3 százalékkal, 2886 forintig esett. Az utóbbi esetében szerepet játszhat a Raiffeisen elemzése is, mely szerint veszélybe kerülhet a hazai olajmulti jövő évi rendkívüli osztaléka.

A másik oldalon a Richter-részvények 0,4 százalékkal, 8100 forintra, a Magyar Telekom papírjai pedig 0,8 százalékkal, 321 forintra drágultak.
 

A kisebb kapitalizációjú cégek részvényei közül remekül teljesített az Alteo, amely 3,5 százalékkal, 2950 forintig ralizott, napközben azonban 3070 forinton is kötöttek rá ügyleteket.

A magyar fizetőeszköz folytatta az erősödést, fél hat körül egy euró már csak 391,9 forintot ért, míg a dollárért 381,5 forintot kellett adni.