A jegybankárok nyár végi Jackson Hole-i konferenciájára váró részvénypiacok szerdán a Nasdaq vezetésével emelkedtek a tengerentúlon. 

A széles piacot leképező S&P 500 0,29 százalékkal került följebb. A technológiai fókuszú Nasdaq Composite 0,41 százalékot emelkedett, a klasszikus DIJA pedig 0,18 százalékot kapaszkodott felfelé.   

A 10 éves államkötvény hozama szerdán 3,111 százalékra emelkedett a keddi 3,053 százalékról. 

A piac azt árazza, hogy a tartós miatt hosszabb időre magas szinten ragadhat az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed irányadó rátája. 

A kétéves kincstárjegy hozama, amely még érzékenyebb a rövid távú monetáris politikai várakozásokra, 3,367 százalék volt szerdán, szemben az egy nappal korábbi 3,304 százalékkal.
 

Fotó: Timothy A. Clary / AFP

A részvénypiacon a Bed Bath & Beyond kiskereskedelmi cég részvénye 14 százalékkal emelkedett, miután sikerült hitelmegállapodást kötnie. A Nordstrom ruházati cég papírja 20 százalékot zuhant, miután visszavágta az idei kilátásait.

A The Wall Street Journal szerint 

a befektetők egyre inkább ódzkodnak az olaj és más árupiaci termékek vásárlásától, de megtorpant a bóvli kötvények nyári ralija is, s egyre jobban terjed a kockázatkerülés.