A BUX indexben 37 500–38 500 pont között húzódik egy nagyon erős támaszzóna, ahonnan július közepén sikerült az indexnek visszapattannia. A Richter után az OTP is emelkedő irányba fordult, jelenleg ez a két blue chip húzza felfelé az indexet. 

A BUX további emelkedésére bőven van tér, erős ellenállás csak 47 ezer pontnál található.

Az OTP árfolyama megszenvedte az orosz–ukrán háborút, a különadók pedig további lendületet adtak az árfolyam esésének. Február elején még 18 320 forint magasságában mozgott a kurzus, ahonnan 7800 forintig esett az árfolyam. Július végén megérkezett a fordulat, azóta emelkedik az OTP, múlt héten már 9500 forint felett is járt a kurzus. A következő ellenállás a 9900–10 000 forint közötti zónánál lesz, amelynek áttörésével további tere nyílna az emelkedésnek. Jelenleg kedvező a bankpapír rövid távú technikai képe.

 

A hazai blue chipek közül a Mol sokáig kiemelkedően teljesített, de a különadókkal kapcsolatos bejelentés után átmenetileg megtorpant az emelkedés. Április közepén érte el az árfolyam a legutóbbi csúcspontját, 3200 forintnál, ezen a szinten 2019 közepe óta nem járt az olajpapír. Innen egy korrekció érkezett, május végén már 2400 forint alatt is járt az árfolyam. Június eleje óta azonban ismét emelkedik, a 3200 forintos legutóbbi lokális csúcspontig van még tere a Molnak, a rövid távú technikai kép is ezt támasztja alá.

A Richter árfolyama 6500–7700 forint között oldalazott hónapokon keresztül. Július elején elindult felfelé a kurzus, és sikerült a 7700 forintot is áttörnie az árfolyamnak. Technikai alapon van még tere a további emelkedésnek, de a 8500 forintnál húzódó következő ellenállást egyelőre nem sikerült áttörnie a részvénynek. 8500 forint felett 9000 forintnál található a következő erős szint.

Június közepéig töretlenül zuhant, 

293 forintnál is járt a Magyar Telekom árfolyama, ez nyolc és fél éves mélypont. 

A részvényben május végén indult a lejtmenet, akkor még 320 forintnál mozgott a kurzus, és innen kezdődött az intenzív csökkenés. Nagyon stabil eső trend látható a Magyar Telekomban, bár az utóbbi hetekben már oldalazott az árfolyam. Egy erős támasz húzódik 300 forintnál, alatta pedig 270 forintnál található a következő szint. Az első ellenállás 330 forintnál van, ennek a szintnek az áttörésével érhetne véget a csökkenő struktúra, de még így is nagyon bizonytalan lenne egy tartós emelkedés.