Jelentős mértékű erősödést mutat kedden a forint, a reggeli 401 forintos euró jegyzésárak kora délutánra 397 forint alá ereszkedtek vissza, sőt a kurzus egy rövid időre a 395,5-ös szintre is ellátogatott, ezáltal egyhetes rekordot döntött. A magyar deviza helyzetét a fő devizapár – euró/dollár – napon belüli alakulása is támogatta, bár nincs igazán átütőerő a közös deviza piacán. 

A relatív jó hangulat azonban könnyen elromolhat, írta devizapiaci tudósításában a Reuters, utalva többek között a geopolitikai kockázatokra, jelesül Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök tervezett tajvani látogatására. Optimizmusra adhat okot, hogy a forint lendülettel lépett át a lélektani 400-as szinten és haladt át az 50 napos mozgóátlagon is. Nem egyértelműek a piaci mozgások, erre már a Bank Millennium jegyzete figyelmeztet, könnyen visszatérhet a kockázatkerülés a feltörekvő országok deviza- és részvénypiacaira. 

Apropó, részvénypiac, a kedd délutáni összkép alapján a BUX nem remekel úgy, mint a magyar deviza: az OTP árfolyama például 1,3 százalékkal csökken, hasonló mértékben gyengül a Mol, a Richter viszont 0,7 százalékkal erősödik, éjfél után percekkel kiderül, indokolt volt e az optimizmusuk.