Tovább csökkenhet csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
 

BÉT
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Varga Zoltán az MTI-nek küldött előrejelzésében kiemelte, csökkenésre számít a nyitásban, a délelőtti órákban tovább eshet a részvényindex, miután az amerikai jegybank szigorú üzeneteket küldött a befektetőknek szerda este. A Fed 75 bázisponttal emelte az irányadó dollárkamatot szerdán, és várakozása szerint az év során és jövőre is további kamatemelések jöhetnek. Kifejtette, a BUX index tartósan a 40 ezer pontos szint alá esett, a következő fontos támasz 38 500 pont közelében húzódik. 

A vezető részvények közül az OTP grafikonján 8200 forintnál, majd 8000 forintnál húzódnak a következő támaszok. A Mol árfolyama a 2500 forintos támasz szignifikáns letörése esetén 2300 forintig eshet. A Richter grafikonján a 7430–7500 forintos tartományban van a támasz, azt követően 7100 forint közelében húzódik fontos szint. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 450 pontos, 1,13 százalékos csökkenéssel, 39 241 ponton zárt szerdán. 

A hongkongi Hang Seng index 1,9 százalékkal csökkent csütörtökön. 

A határidős indexek jelentős esést jeleznek előre: a frankfurti DAX 1,6 százalékkal került lejjebb. A lejtmenet folytatódhat Amerikában is, a szerda esti zakó után tovább félszázalékos visszaesés jöhet az ottani indexekben. A dollárral 0,98 euró feletti áron kereskednek.

A BUX index alakulása