Frissítette az Alteo részvényeire vonatkozó vállalatértékelési modelljét a Dr. Kalliwoda Research, a hétfő késő este közzétett elemzésben az eddiginél jóval magasabb célárat határozva meg.

jövő Future környezetvédelem environmental conservation and megújuló sustainable ESG modernization development by using technology of renewable resources to reduce pollution and carbon emission .
Fotó: Shutterstock

A német elemzőcég 3103-ról 3802 forintra növelte a megújuló energiát hasznosító magyar társaság papírjainak fair értékét, ami a hétfői záróárhoz képest 28 százalékos árfolyam-emelkedést feltételez.

A szakértők a jelentős felértékelődési lehetőség miatt továbbra is vételre ajánlják az új generációs energiaszolgáltató papírjait.

Az Alteo augusztus végén számolt be újabb rekordot jelentő féléves eredményről. Az első hat hónapot 38 milliárd forintos árbevétellel és 11,8 milliárdos EBITDA-val zárta a társaság, mindkét soron csaknem duplázva a tavalyi teljesítményét. Eközben hat hónap alatt több mint nyolcmilliárd forint nyereséget termelt, csaknem háromszor annyit, mint egy éve.

A jelentés közzétételét követően az MKB Bank is átértékelte a cég kilátásait, és 3031-ről 3462 forintra felsrófolt célárat jelölt ki, a német elemzőházhoz hasonlóan vételi javaslat megfogalmazása mellett.

A Dr. Kalliwoda Research angol nyelvű elemzése ide kattintva olvasható.