A piac most csodálkozik rá az Adobe által 20 milliárd dollárért felvásárlásra kerülő rivális cég, a tervezőszoftvereket gyártó Figma alapítójára. A The Wall Street Journal szerint  

négy évvel ezelőtt Dylan Field még egy hálószobás lakásban élt San Francisco latin gyökerű és hipszterhangulatú Mission District negyedében. 

És munkába menet egydolláros kávét vásárolt. Egy interjúban, néhány órával az üzlet bejelentése után, Dylan Field azt mondta, hogy még nem tudta feldolgozni az életében bekövetkezett fordulatot.

SUN VALLEY, IDAHO - JULY 07: Dylan Field, CEO and Co-founder of Figma, and Elena Nadolinski Founder and CEO of Iron Fish, walk to a morning session during the Allen & Company Sun Valley Conference on July 07, 2022 in Sun Valley, Idaho. The world's most wealthy and powerful businesspeople from the media, finance, and technology will converge at the Sun Valley Resort this week for the exclusive conference.
Fotó: Kevin Dietsch / Getty Images

Field eredetileg a Berkeley Egyetemre jelentkezett, de elutasították, így kerül a Brown Egyetemre. 

A felsőoktatásból a 100 ezer dolláros Thiel-ösztöndíj miatt maradt ki.

A pénzt ugyanis azzal a feltétellel bocsátották a rendelkezésére, ha a pályázatában felvázolt vállalkozása megvalósítása érdekében felhagy a tanulmányaival. A drónüzlet nem jött be, de korábbi Brown Egyetemi diáktársával – Evan Wallace szintén számítástechnikát tanult – 2016-ban megalapították a Figmát. A cég felfutása a Szilícium-völgy mércéjével mérve is gyors volt. 2018 elején még 115 millió dollárra értékelték a vállalatot. Míg tavaly már 10 milliárd dollárra. Az Adobe ajánlata ennek a duplája. Az Adobe-részvényesek nincsenek annyira elragadtatva, a árfolyama két nap alatt több mint 20 százalékot zuhant.

A Figma egy grafikai szerkesztőplatform, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy közösen tervezzenek projekteket. Más szoftverszolgáltatókhoz hasonlóan nagyon gyorsan növekedett a világjárvány idején. Az ügyfelek közé tartozott az Uber Technologies és a ma Block néven ismert Square.

A Figma előnye, hogy böngészőalapú eszközei egyszerre működnek különböző platformokon,

szemben a versengő termékekkel, amelyek csak asztali számítógépen vagy alkalmazásban működnek.

A társalapító Evan Wallace tavaly elhagyta a Figmát, állítólag kiégett. Újságírók megkeresték, de nem nyilatkozott.