Lemondott az FTX kriptotőzsde amerikai részlegének elnöke, Brett Harrison – írja a CNBC.

July,26,,2022,,Brazil.,In,This,Photo,Illustration,The,Ftx
Fotó: Shutterstock

Harrison a Twitteren közölte, hogy tanácsadó lesz a vállalatnál, valamint a jövőben is a kriptovaluták területén kíván dolgozni.

A szakember 2021 májusában csatlakozott a 2018-ban debütáló FTX-hez, Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy hálával tartozik a cégnek az elmúlt másfél évben szerzett tapasztalataiért és tanácsadóként segíti a kriptotőzsde vezetését. A vállalat az Egyesült Államokban való terjeszkedésen dolgozik, hétfőn bejelentette, hogy 1,4 milliárd dollárért megvásárolja a Voyager Digital eszközeit, miután megnyert egy csődárverést.

Az FTX a Voyager Digital mellett más, kriptovalutákkal foglalkozó vállalatokat is felvásárol, mivel a szegmens megtorpanása közben próbálja bővíteni piaci részesedését. Júliusban a társaság olyan megállapodást írt alá, amely opciót biztosít számára a hitelező BlockFi megvásárlására.

A vállalat augusztusban felszólító figyelmeztetést kapott a Szövetségi Betétbiztosítási Társaságtól, amely arra utasította a vállalatot, hogy hagyjon fel a fogyasztók félrevezetésével a pénzeszközeik biztosítási státuszát illetően.

A MIT-n végzett Sam Bankman-Fried és Gary Wang 2019 májusában alapította az FTX-et, amely 2021 szeptemberében áthelyezte székhelyét Hongkongból a Bahamákra. 2022 februárjában a napi kereskedési volumene átlagosan 10 milliárd dollár volt és több mint egymillió felhasználója van.