Alaptőkeemelésről és új nyilvános részvénykibocsátásról (SPO) határozott kedden a Masterplast igazgatósága. A nyilvános ajánlattételhez és a tőzsdei bevezetéshez elkészített egyszerűsített tájékoztató jóváhagyása iránti eljárás a Magyar Nemzeti Bank előtt folyamatban van. Az igazgatótanács jóváhagyta a menedzsment által a nyilvános ajánlattétel előkészítése részében megtett intézkedéseket, és felhatalmazta a vezetőséget az azzal kapcsolatos további eljárásra.

Sárszentmihály 2020.06.05.
Masterplast Nyrt.
Fotó: Vémi Zoltán / VG

Az építő- és egészségipari anyagokat gyártó társaság hétfői közlése szerint Szerbiában tervez kőzetgyapot gyárat építeni, a húszmillió euró értékű beruházás megvalósításához állami támogatást is igényelt. A társaság kedd reggel módosított társasági eseménynaptára szerint a harmadik negyedéves eredményszámokat november 10-én ismerhetik meg a befektetők.

A társaság kedd délelőtt befektetői konferencián ismerteti frissített stratégiáját és a következő évekre vonatkozó eredményvárakozásait. Az eseményről a VG is részletesen beszámol a nap során.