A Morgan Stanley az amerikai tőzsdenyitás előtt publikálta harmadik negyedéves gyorsjelentését, a patinás befektetési bankház árbevétele kissé gyengébb lett az elemzői várakozásoknál, de ahhoz képest, hogy az idei év eddig kiadós medvepiacot hozott a részvénypiacon, 13 milliárd dolláros értékével nem mondható rossznak. Az elemzők 13,3 milliárdot vártak, ugyanakkor tavaly ilyenkor, amikor bika tombolt a tőzsdéken, 14,8 milliárd volt az érték.

The Morgan Stanley Global Headquarters are pictured on April 17, 2019 in New York City. (Photo by Johannes EISELE / AFP)
Fotó: Johannes Eisele / AFP

Egy részvényre számítva 1,53 dollár lett a nettó eredmény, miközben a tavalyi harmadik negyedévben az adat 2,04  dollár volt, ugyanakkor az eredmény szintjén a cég teljesítménye nem maradt el az 1,52 dolláros elemzői várakozásoktól. James Gorman, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy a bankház tőkehelyzete igen erős, továbbra is szép hozamot biztosítanak részvényeseiknek: 2,6 milliárd dollárt fordítanak sajátrészvény-vásárlásra és stabil osztalékot fizetnek.