Lefelé tartottak szerdán a vezető amerikai tőzsdeindexek. A Dow Jones 0,3 százalékkal, 30 425 pontra, az S&P 500 0,7 százalékkal, 3695 pontra, míg a Nasdaq Composite 0,9 százalékkal, 10 681 pontra gyengült.

A woman rides past the New York Stock Exchange (NYSE) on July 13, 2020 at Wall Street in New York City. - The Nasdaq tumbled July 13, 2020, ending a three-session streak of records on a weak day for US stocks amid fresh restrictions in California to address the coronavirus. (Photo by Johannes EISELE / AFP)
Fotó: Johannes Eisele / AFP

Bár kedvezően rajtolt el a Wall Streeten a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon, ám az államkötvényhozamok magasak maradtak, sőt szerdán még emelkedtek is, ami arra utal, hogy a recessziós félelmek még mindig fennállnak. 

A 10 éves kincstárjegy hozama meredeken 4,136 százalékra ugrott, ami 2008. július vége óta a legmagasabb szint.

A kötvénypiaci fejlemények különösen a technológiai részvényekre voltak hatással. A Nasdaq legnagyobb vesztesei közé tartoztak a kínai technológiai részvények, a JD.com, amely több mint 8 százalékkal, a Baidu, amely 10 százalékkal, illetve az Alibaba, amely 6,6 százalékkal zuhant. Ebben persze az Egyesült Államok és Kína közötti viszony gyorsvonati sebeséggel való romlása is éreztethette hatását. 

Pozitív példát jelentett ugyanakkor a Netflix részvényeinek 13 százalékos emelkedése, miután a streamingóriás kedden tőzsdezárás után a becsléseket meghaladó profitról és bevételről, valamint előfizetői számának erős növekedéséről számolt be a harmadik negyedévre vonatkozóan. 

A United Airlines is több mint 7 százalékkal erősödött, miután a lezárt negyedévben szintén felülmúlta a becsléseket.