Kapóra jött az elmúlt hetek-hónapok töretlen dollárerősödése az Airbusnak, a devizahatásoknak köszönhetően bőven a terv feletti cash flow-val zárult a repülőgépgyártó július–szeptemberi negyedéve. Ennek megfelelően a teljes üzleti évre vonatkozó szabad cashflow-előrejelzést 3,5 milliárd euróról 4,5 milliárdra emelte a repülőgépgyártó menedzsmentje.

Fotó: Christian Charisius / AFP

A negyedév árbevétele éves összehasonlításban 27 százalékkal, 13,3 milliárd euróra emelkedett, míg a nettó nyereség 65 százalékkal, 667 millióra javult. A repülőgépgyártó menedzsmentje ezt úgy kommunikálta, hogy komplikált működési környezetben sikerült szilárd pénzügyi teljesítményt elérni. 

A beszállítókkal továbbra is sok a nehézség, ennek ellenére tarthatónak véli a menedzsment, hogy az Airbus az idén 700 repülőgépet szállítson le, ebből 260-at az év utolsó három hónapjában. 

Az Airbus pénteken 2024 elejéről 2024 második negyedévére halasztotta legújabb, egyfolyosós A321XLR típusú, az egykori A380-as gyárában készülő repülőgépének bevezetését.

Az Airbus árfolyama