Közel negyedével, egészen pontosan 23,3 százalékkal, 5 milliárd dollárra csökkent éves bázison a Verizon Communications harmadik negyedéves nettó nyeresége, az egy részvényre jutó korrigált profit pedig 1,32 dollárra esett vissza – közölte az amerikai távközlési vállalat a pénteki tőzsdenyitás előtt.

Fotó: Robyn Beck / AFP

A Verizon három hónap alatt 189 ezer havi számlás előfizetőt veszített lakossági üzletágában, miután júniusban pótdíjakkal emelte a konkurenciáét már azelőtt is meghaladó árait. 

Számos ügyfele váltott riválisai, azaz a csütörtökön remek gyorsjelentést közlő AT&T, valamint a még ezt követően beszámoló T-Mobile US olcsóbb csomagjaira.

A vezeték nélküli üzletágban ugyan nettó 8 ezer új előfizető csatlakozott a társasághoz, ám ez a gyarapodás messze elmarad a FactSet előzetes becslésétől, amely 35 400 új ügyféllel számolt.

A Verizon részvényárfolyama tőzsdenyitás előtt 4,3 százalékkal, 35,4 dollárra zuhant.

A Verizon Communications árfolyama
 

Az új előfizetők várttól elmaradó létszáma mellett az 5G-technológiába való drága beruházások, illetve az átlag feletti fizetőképességgel rendelkező előfizetők megtartásáért folytatott – a Verizon számára úgy tűnik, hiábavaló – harc rontotta le a cég nyereségét.

A telekommunikációs vállalat bevételei a díjemelések következtében 4 százalékkal, 34,2 milliárd dollárra nőttek, jócskán túlszárnyalva a Refinitiv elemzői konszenzusának 33,78 milliárd dolláros becslését.