A New York-i székhelyű gyógyszergyártó kedden közölte, hogy friss prognózisa szerint 99,5–102 milliárd dolláros bevétellel zárhatja az évet. Annak ellenére is, hogy erős a dollár. 

A megemelt kilátások a vártnál 2 milliárd dollárral magasabb értékesítést prognosztizálnak a Covid–19 elleni vakcinából. A Comirnaty teljes értékesítése éves szinten 34 milliárd dollár lehet idén.

A harmadik negyedévben a bevétel 5,8 százalékkal, 22,6 milliárd dollárra csökkent az Egyesült Államokon kívüli alacsonyabb vakcinaeladások miatt. Ennek elsődleges oka, hogy az Európai Bizottsággal aláírt szállítási megállapodásokat módosították. A Pfizer nettó bevétele a harmadik negyedévben 8,6 milliárd dollárra, azaz részvényenként 1,51 dollárra emelkedett, szemben az előző évi 8,1 milliárd dollárral, azaz részvényenként 1,42 dollárral. Az egyszeri tételekkel korrigálva, a negyedéves nyereség részvényenként 1,78 dollár volt. A FactSet által megkérdezett elemzők részvényenként 1,39 dolláros korrigált nyereséget prognosztizáltak.