Itt az ideje, hogy a befektetők visszatérjenek a részvénypiacra, sőt a kötvények is túladottá váltak – üzeni a hosszabb távú befektetések iránt nyitott tőzsdézőknek David Kelly, a JPMorgan Asset Management vezető globális stratégája. 

JP Morgan Logo In NY
Fotó: Nicolas Economou / NurPhoto via Getty Images

Kelly szerint ugyanis az amerikai részvények hosszú távon 8 százalékos prémiumot tartalmaznak az utóbbi időszak masszív kiárusítása nyomán. Az elemző a Bloomberg televízióban azt is elárulta szerdán, hogy a jelenlegi hozamszinteken a kötvényeket is vonzónak tartja.
A befektetési kategóriájú vállalati kötvények az amerikai S&P 500-as részvényindexhez hasonlóan idén nagyjából 20 százalékkal estek – tette hozzá.

 A hosszú távú befektetők számára ez az az időszak, amikor a részvényeknek és a kötvényeknek túlsúlyba kell kerülniük

– mondta Kelly.

A stratéga egyébként úgy látja, hogy az inflációs adatok csütörtöki bejelentését mérsékelt optimizmussal várhatják a befektetők, mivel 

szerinte a fogyasztói árindex már elérte a csúcsot, és az inflációnak jövő év elejéig fokozatosan csökkennie kell,

bár ezeket az adatokat Amerikában mindenki saját pártpolitikai szemüvegén keresztül értékeli, ezért sokan le is maradhatnak a trendfordulóról. A republikánusok mindig rosszabbnak látják a gazdaságot, amikor egy demokrata ül a Fehér Házban, és fordítva.
Noha a félidős választások még nem dőltek el, egyes befektetők reményei szerint egy potenciális republikánus többség a kongresszus egyik vagy akár mindkét kamarájában valószínűleg 

megnehezítené, hogy a demokraták fiskális intézkedésekkel támogassák a gazdaságot – írja a Bloomberg.

USA-választás 2022: a piac már beárazta az amerikai választás eredményét

A Wall Street reménykedve tekint a keddi amerikai félidős választásra, mert minden előrejelzés szerint megkapja, amire vágyik: a megosztott hatalmat.