Jövő év február 1-jétől Marton Zsombor veszi át a Mol kutatás-termelés üzletágának vezetését ügyvezető igazgatóként – közölte az olajtársaság kedden. Marton Zsombor a régiós rivális OMV-hez igazoló Berislav Gaso pozícióját veszi át a magyar olajtársaságnál. 

Marton Zsombor a Miskolci Egyetemen szerzett MSc diplomát közgazdaságtanból, amelyet később olajmérnöki tanulmányokkal egészített ki. A Molnál 15 évet töltött különböző pozíciókban az upstream, downstream és pénzügyi területeken. 2017 és 2021 között a Mol Magyarország kutatás-termelés üzletágát vezette. Ezt követően a downstream szegmensben töltött be vezetői pozíciókat a Mol Magyarország Downstream igazgatójaként, a Mol Petrochemicals vezérigazgatójaként és a Downstream Chemicals szervezet vezetőjeként. 

„Marton Zsombort a Molnál töltött 15 éve, minden korábbi pozíciója és teljesítménye alkalmassá teszi erre a feladatra, így ő volt az elsőszámú jelölt. Bízom benne, hogy nemcsak megőrzi az eddig elért eredményeket, de túl is szárnyalja azokat: számítunk rá a hatékonyság növelésében, a megfelelő szaktudással rendelkező kollégák megtartásában, fejlesztésében és a megkezdett transzformációs folyamat kivitelezésében. A kutatás-termelés üzletág a Mol egyik legnagyobb készpénztermelője, hatékony működése elengedhetetlenül fontos vállaltunk 2030+ stratégiájában vállalt transzformációs projektjeinek finanszírozásához” – mondta Hernádi Zsolt, a Mol csoport elnök-vezérigazgatója.