A héten rendkívül elmarasztaló jelentést tett közzé az Adani Group kapcsán a hírhedt, shortokkal foglalkozó hedge fund, a Hindenburg Research, és az eredmények szerint a piac nem a vádakat elhessegető indiai cégnek hisz. Az Ázsia leggazdagabb emberéhez köthető konglomerátumot gyakorlatilag csalással és túlzott eladósodottsággal vádolta meg a jelentés, és a közzététele óta a csoport mintegy 45 milliárd dollárt vesztett az értékéből.

A man talks on his phone walks past an Adani logo in Mumbai, India, 23 November, 2022. Adani Group's Founder & Chairman on Saturday claimed that India will become the world's third-largest economy by the end of 2030 and the country will become 2nd largest economy by 2050 according to an Indian media report.
Fotó: Indranil Aditya / AFP

A csoporthoz tartozó Adani Enterprises 6,2 százalékot vesztett a mumbai tőzsdén a nyitás előtti kereskedés során, míg a szintén a csoporthoz tartozó Adani Transmission több mint 15 százalékot zuhant – írja a Bloomberg.

A január 24-én közzétett jelentés kapcsán az Adani Group jogi lépéseket fontolgat a Hindenburg Research ellen, különösen amiatt, hogy az Adani Enterprises pénteken 2,45 milliárd dolláros másodlagos részvénykibocsátásra készül. A részvények zuhanása miatt Gautam Adani már nem a világ harmadik, hanem csak a negyedi leggazdagabb embere.