Felülvizsgálta a Gloster célárát az Erste, és a korábbi 1223 forintról 1130 forintra csökkentette, az ajánlását pedig tartásra módosította.

Gloster Infokommunikációs Nyrt.
Fotó: Andrej Ivanov / AFP

Ezzel párhuzamosan a nemrégiben bejelentett Gloster-akvizíciókat beépítette az elemzői modellbe, és további felvásárlásokat feltételezve megemelte az árbevétel- és EBITDA-várakozást.

A célár tehát az emelkedő eredményvárakozások ellenére csökkent. Ennek oka a megemelkedett tőkeköltség, ami érzékenyen hat az értékelésre. Emellett a részvényszám emelkedése és a magasabb kisebbségi részesedések miatt csökkent az egy részvényre jutó eredményvárakozás.

A tőkeköltség növekedése mögött főleg a kockázatmentes hozamok, kisebb részben pedig a magyar részvénypiactól elvárt kockázati prémium emelkedése áll az S&P leminősítését követően – írták az Erste elemzői.

A Dialóg Alapkezelő és Korányi Tamás vagyonkezelője is beszállt a Glosterbe

A hazai befektetői világ jól ismert szereplői vásárolták be magukat a Glosterbe: több más alapkezelő mellett a Baál Vagyonkezelő és a Dialóg Alapkezelő vett részvényeket tőzsdei ügyleten kívül az informatikai társaságban.