Forgalomképességük növelése érdekében az UBM Holding részvényeinek névértékét 100 forintról, 5 forintra csökkenti a cég, ha az április 19-re összehívott közgyűlés is megszavazza az erre irányuló előterjesztést - jelentették be hétfőn késő este. 

www.ubm.hu
Fotó: www.ubm.hu

A részvények névértékének módosítása a társaság 118,5 millió forintos alaptőkéjét nem érinti. 

A módosítást követően a vállalat alaptőkéjét összesen 23 703 700 darab, egyenként öt forint névértékű törzsrészvény testesítené meg.

A részvények felosztása során 1 jelenlegi helyébe 20 darab új részvény léphet.

A száz százalékban magyar tulajdonban lévő, tevékenységét 1996-ban kezdő UBM-csoport mára Magyarország egyik legnagyobb takarmányalapanyag-kereskedőjévé, illetve takarmánygyártójává vált. 

Három fő üzletága a fehérjekereskedelem, a gabonakereskedelem és a takarmány-üzletág, amely területek megközelítőleg egyenlő arányban járulnak hozzá a cégcsoport eredményeihez. 

Az UBM Csoport célja, hogy Magyarország után a teljes közép-kelet-európai régióban is meghatározó szereplővé váljon a takarmánygyártás- és piacán. Az éves szinten több mint 1 millió tonna árut megmozgató cégcsoport legújabb tagjaként az UBM Holding Nyrt. 2016 decemberében kezdeményezte részvényeinek tőzsdei bevezetését.

A cég Standard kategóriában jegyzett részvényeivel egyébként nagyon ritkán kötöttek ügyleteket, ami érthető, hiszen eddig 28 000 forint fölött volt a kurzusuk, ami most szintén a huszadára eshet vissza.

Másfél milliárdos osztalékot fizet az UBM

November 25-én még osztalékszelvénnyel forog az UBM.