A részvénypiac forgalma 5,6 milliárd forint volt, a vezető papírok a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

BÉT BUX Budapesti Értéktőzsde tőzsdenyitás
Eseménytelenül telt a szerdai nap a BÉT-en.
Fotó: Szabó Gábor / BÉT

A vezető európai tőzsdékhez képest alulteljesített a budapesti piac. Napközben alig volt elmozdulás, lassú, eseménytelen napot zárt a Vállalati hír nem érkezett, nemzetközi hangulat vezérelte a kereskedést, és az előző napok után a BUX visszakorrigált a bankpánik előtti szintekre – mondta Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek. 

  • A Mol 12 forinttal, 0,47 százalékkal, 2554 forintra erősödött, 947,9 millió forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 116 forinttal, 1,18 százalékkal, 9916 forintra nőtt, a forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 3,0 forinttal, 0,76 százalékkal, 396 forintra emelkedett, a forgalma 31,4 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,27 százalékkal, 7460 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3461,61 ponton zárt szerdán, ez 6,88 pontos, 0,20 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Alulárazzák a magyar részvényeket a befektetők, de egy blue chip lendületben maradhat

Monetáris politikai fordulatot hozhat az amerikai bankszektoron végigsöprő csődhullám, a részvénypiacon is fordulhat a széljárás a KBC Equitas elemzői szerint, akik a magyar blue chipek közül is kiválasztották a favoritjukat.