A 4iG megtartotta éves rendes közgyűlését, ahol a társaság tulajdonosai elfogadták a 2022-es üzleti év egyedi, illetve konszolidált beszámolóját, mérleg- és eredménykimutatását, valamint könyvvizsgálói jelentését – tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsde oldalán. Az IFRS szerinti beszámoló alapján a cégcsoport árbevétele 277,4 milliárd forintot tett ki, az EBITDA-ja meghaladta a 74 milliárdot, ennek köszönhetően az EBITDA-marzs megközelítette a 26,7 százalékot. 

20220929 Budapest A 4iG Nyrt.  informatikai cég, melyet a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyeznek.
Fotó: Vémi Zoltán / VG

A cégcsoport bevételeinek 72, míg az EBITDA több mint 90 százalékát a távközlési szegmensben működő leányvállalatok biztosították. A cégcsoport 18,8 milliárd forint vesztesége leginkább a tevékenységeinknek köszönhető magas befektetett eszköz állomány miatt elszámolt pénzkiáramlással nem járó értékcsökkenési leírásoknak tudható be. A csoport az eredménykimutatásra ható kedvezőtlen tényezők ellenére 57,3 milliárd forintos pozitív működési cash-flow-val zárta az évet.

 

A közgyűlés úgy határozott, hogy a 4iG a 2022-es gazdasági év után nem fizet osztalékot a részvényeseknek.

 

A közgyűlés megújította az igazgatóság felhatalmazását saját részvények vásárlására. Ennek megfelelően a 4iG 2023. október 1-jétől tizennyolc hónapon keresztül továbbra is vásárolhat saját részvényeket, amelyeket akvizíciók ellenértékeként, a társaság tőkeszerkezetének optimalizálására, részvényalapú ösztönzőrendszerek kidolgozására és megvalósítására, valamint hibrid finanszírozási instrumentumok kialakítására használhat fel a vállalat igazgatósága.  

A felügyelőbizottságából lemondott Helmut Paul Merch (a Rheinmetall AG jelölte), valamint Jobbágy Dénes (iG COMM jelölte), helyükre a közgyűlés a Dagmar Steinert (Rehinmetall AG) és Böszörményi-Nagy Gergelyt (iG COMM) nevezte ki.