Emelkedett a Bank of America nyeresége a márciussal zárult első negyedévben, a pénzintézet működési környezetének kifejezetten jót tett az egyre magasabb kamatkörnyezet. 

Coronavirus Emergency In Hong Kong
The Bank of America building in Central Hong Kong, in Hong Kong, China, on March 6, 2022.  (Photo by Marc Fernandes/NurPhoto) (Photo by Marc Fernandes / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Marc Fernandes

A vállalat törzsrészvényesekre jutó nettó nyeresége 7,66 milliárd dollárra, részvényenként 94 centre emelkedett a március 31-én zárult három hónapban – jelentette kedden a második legnagyobb amerikai pénzintézet. Az egy évvel korábbi bázisidőszakban 6,6 milliárd dollárt, részvényenként 80 cent profitot sikerült realizálni. 

A nyereség közel felét (3,1 milliárd dollárt) a kereskedelmi banki üzletág termelte meg. Emellett a nemzetközi banki üzletág 2,6 milliárd dolláros profitot ért el, a vagyonkezelés és üzletág nyeresége 917 millió dollár volt, míg a nemzetközi befektetési tevékenység 1,7 milliárddal zárta a negyedévet. 

A Bank of America nettó kamatbevétele, amely azt tükrözi, hogy a bank mennyi pénzt keres az ügyfeleknek felszámított kamatokból, 25 százalékkal 14,4 milliárd dollárra emelkedett a negyedévben. 

Brian Moynihan elnök-vezérigazgató kijelentette: 

Minden üzleti szegmens jól teljesített, mivel növelni tudtuk az ügyfélszámot. Zsinórban a hetedik negyedévben értünk el pozitív működési eredményt. Kiemelkedő mértékben, 18 százalékkal nőtt a jövedelmezőség 2022. negyedik negyedévéhez képest, egy olyan környezetben, ahol a csak mérsékelt.

A vállalat részvényeinek árfolyama 3 százalékkal emelkedett a nyitás előtti kereskedésben az eredményeket követően.