A karantén feloldása óta rájár a rúd a pandémia idején szárnyaló Pelotonra. Tavaly ősszel féléves határidőt adott önmagának a menedzsment , hogy a szobabiciklikről és a futópadokról ismert cég felszámolja a veszteségeket és bizonyítsa életképességét. Csütörtökön drámai hírt közölt a vállalat: 2,2 millió szobakerékpárt hívnak vissza a nyeregoszlop hibája miatt, amely sérülést okozhat. A napon belül majdnem 9 százalékot zuhant. Az idei teljesítménye mínusz 15 százalék. Az árfolyam 39 százalékot zuhant az elmúlt 12 hónapban, s a 2020. év végi csúcs 5 százalékára olvadt a kurzus.

Inside A Peloton Interactive Inc. Showroom Peloton Interactive Inc. stationary bicycles sit on display at the company's showroom on Madison Avenue in New York, U.S., on Wednesday, Dec. 18, 2019. The stakes are high for Peloton as it heads into its first holiday season as a publicly traded company. Peloton projected sales of $410 million to $420 million for the quarter ending Dec. 31, up about 60% from the same quarter a year earlier. Photographer: Jeenah Moon/Bloomberg via Getty Images
Fotó: Getty Images

A cég 35 bejelentést kapott olyan esetekről, amikor a kerékpár ülését tartó, állítható oszlop eltört, miközben a gépet használták: 

13 sérülésről számoltak be, köztük csuklótörésről és a zúzódásokról.

A visszahívott szobakerékpárok modellszáma: PL01, a Peloton, amelyeket a Dick’s Sporting Goods és az Amazon értékesített. A vásárlóknak azonnal abba kell hagyniuk a kerékpárok használatát, s fel kell venniük a kapcsolatot a Pelotonnal az ingyenes javításért – közölte az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága. A Peloton ingyenes nyeregcsövet is kínál, amely önállóan telepíthető. 

A vállalat a múlt héten a vártnál nagyobb veszteségekről számolt be.

A bevétel 22 százalékkal csökkent. Eladhatatlan készletek halmozódnak az internetes áruházak raktáraiban, ezért az eladásról az előfizetésekre helyezik a hangsúlyt. Az előfizetők száma meghaladja a 3 milliót.

Két évvel ezelőtt a Tread+ futópadokat kellett visszahívni több sérülés és egy haláleset miatt.