Erőteljes munkaerőtoborzásba kezdett a világ legnagyobb iPhone-gyárában az Apple-beszállító Foxconn az új modell megjelenése előtt. A csengcsoui üzemben 3 ezer jüanos (146 ezer forint) bónuszt kapnak azok, akik vállalják, hogy legalább 90 napig maradnak a cégnél.

Portland, OR, USA - Oct 19, 2021: The Foxconn logo is seen on a new iPhone 13 Mini. Foxconn Technology Group  is a Taiwanese multinational electronics contract manufacturer and a key Apple supplier.
Fotó: Shutterstock

A dolgozók arra is kapnak jutalmat, ha új munkásokat ajánlanak a gyárba. 

Mindez 500 jüant ér, ha az új alkalmazott legalább egy hónapig marad. 

Az iPhone 15-öst szeptemberben mutatják be – írja a BBC.

Meglepő fordulat, hogy a Foxconn igyekszik a munkások juttatásait javítani a 200 ezer fős gyárban, ahol tavaly jelentős tiltakozások voltak a fizetések csúszása és a Covid-korlátozások miatt.

Októberben olyan videók láttak napvilágot, amelyeken a kerítéseken átugró munkások láthatók, amint menekülni próbálnak a lezárások elől, novemberben pedig arról számolt be a tajvani cég, hogy késések várhatók az iPhone 14 szállításában, miután a kínai hatóságok Csengcsou azon körzetét lezárták, ahol a gyár található.

Ezt követően a Foxconn magasabb bónuszokat ígért, ám egy munkás szerint ez később kikerült a szerződésekből, sőt, a karantén idejére ételt sem kaptak.