Az AutoWallis elindítja a csoport stratégiai céljait támogató, céleléréshez kötött újabb javadalmazási politikáját a negyedik a Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) keretében. A mostani programban is az AutoWallis, valamint folyamatosan bővülő leányvállalati körének 119 vezetője és munkavállalója vesz részt. 

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Ormosy Gábor vezérigazgató elmondta, hogy az eddig indított három MRP visszaigazolta azok célját: a társaság 2022-ben ismét rekordévet zárt, miután árbevétele közel 40 százalékkal, 270 milliárd forintra emelkedett, miközben az EBITDA az előző évi majdnem duplájára, 14,5 milliárd forintra ugrott, azaz a hatékonyság jelentős javulása mellett sikerült növekedni. 

A vezérigazgató rámutatott, hogy a társaság 2019-es tőzsdei bevezetése és az első MRP indítása óta ez volt sorban a negyedik rekordév. Ennek alapján elmondható, hogy az évente hasonló struktúrában induló programok hatékonyan támogatják a részvényesi értéket teremtő stratégia megvalósulását, és további motivációval segítik a kulcsvezetőket a kitűzött célok elérésében. 

A programhoz szükséges 4 868 747 darab AutoWallis-törzsrészvényt az MRP-szervezet az alapszabály értelmében megkaphatja a társaságtól, vagy közvetlenül megvásárolhatja tőzsdei ügylettel a kibocsátótól kapott forrásból, valamint az AutoWallis részvényvételi opciót is biztosított az MRP-szervezetnek. 

A mostani MRP-ben több program van, amelyek futamideje 24, illetve 36 hónap, és a részvényeket a javadalmazási politikában részt vevő személyek csak akkor kapják meg, ha a kitűzött eredménycélok teljesülnek. 

AutoWallis: vannak még terveink a régióban

Az utóbbi években elhalasztott autóvásárlások ellensúlyozhatják az és a borúsabb gazdasági környezet miatt várhatóan mérséklődő keresletet az autópiacon, a prémiummárkák pedig egyébként is válságállók – mondta a VG-nek Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. A pesti autós társasága a 2022-es rekorderedményt a további növekedés finanszírozására fordítja, és az idén újabb csúcsok megdöntésére készül.