Kiszivárgott sajtóhírek szerint Linda Yaccarinóval, az NBCUniversal hirdetési vezetőjével tárgyal hogy vegye át a közösségimédia-platform vezetését. Az NBCUniversal csoporthoz tartozó CNBC értesülését az is alátámasztja, hogy a topmenedzser pénteken bejelentette távozását a médiatársaság éléről.

Linda Yaccarino speaks onstage during Seat At The Table on March 23, 2022 in New York City. (
Fotó: Cindy Ord / Getty Images for The Female Quotient

Az új vezető érkezését Musk saját Twitter-oldalán is megerősítette péntek kora este.

Nagy örömmel üdvözlöm Linda Yaccarinót, a Twitter új vezérigazgatóját! Linda elsősorban az üzleti műveletekre fog összpontosítani, míg én a terméktervezésre és az új technológiákra. Alig várom, hogy együtt dolgozhassunk azon, hogy ezt a platformot X-é, a minden alkalmazássá alakítsuk át

 – írta a milliárdos.

 

A bejelentésre alig egy nappal azt követően került sor, hogy Musk, aki a tavaly októberi felvásárlás óta vezeti a céget, egy Twitter-posztban közölte, megtalálta a platform új vezérigazgatóját, aki hat héten belül állhat munkába. Az új cégvezető mellett Musk eggyel hátrább lépne, és az új szerepe szerint ügyvezető elnökké és technológiai igazgatóvá nevezné ki magát.

A hirdetési szakember leigazolása már csak azért is jó választásnak tűnik, mert a Twittertől számos hirdető elpártolt, illetve felfüggesztette reklámköltéseit a fél évvel ezelőtti tulajdonosváltás óta a Musk által képviselt új irányvonallal szembeni fenntartásai miatt. 

A hirdetési bevételek kiesésének pótlására Musk új előfizetéses szolgáltatást hozott létre, a Twitter Blue-t, amely olyan többletfunkciókat kínál, mint például a hosszabb tweetek megírásának lehetősége.