Négyéves futamidejű, három évig nem visszahívható, elsőbbségi dollárkötvény kibocsátást készít elő az OTP Bank – írta a Global Capital. A szaklap emlékeztet rá, rövid időn belül ez már a második hitelpapír-kibocsátás lesz dollárban a vezető magyar bank részéről. 

20221201 Budapest
Otp bank
fotó: Kallus György LUS
Világgazdaság
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Februárban 650 millió dollár forrást vont be a pénzintézet, meglehetősen nagy volt a kereslet (kétszeres túljegyzés) a 8,75 százalék dollárkamatot fizető, 2033-ban lejáró kötvényekre. 

Novemberben pedig 650 millió eurót szívtak fel a befektetőktől 7,37 százalékos euróhozam mellett . Ez a 2026-ban jár le, 2025. március 4-én pedig egynapos visszahívási opciója lesz a kibocsátónak. 

Az új kibocsátás megszervezésében a BNP Paribas, a JPMorgan, a Morgan Stanley, a Société Générale és az OTP Bank vesz részt.

Ahogy a Világgazdaság korábban megírta, az amerikai és a svájci bankszektorral kapcsolatos zűrök hatására tavasszal teljesen befagyott a közép-európai kötvénypiac, legalábbis a bankoknak esélyük sem volt friss forrást bevonni a befektetőktől.