Hosszas előkészítő munka után május 23-án felkerültek a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Standard kategóriájának terméklistájára a Civita Group Nyrt. részvényei. A jegyzési időszak 2023. június 1-jétől június 15-ig tart. A részvények vezető forgalmazója az UniCredit Bank, társforgalmazó pedig a MBH Bank.

Fotó: Matey István

A Civita Group a oldalán közzétett, jóváhagyott tájékoztatójában közölte, hogy tőkeemeléssel legfeljebb 3 millió darab, 100 forint névértékű, névre szóló, dematerializált törzsrészvény nyilvános értékesítését tervezi a 650–850 forintos ársávban kétmilliárd forint (túljegyzés esetén maximum 2,4 milliárd forint) értékben.

A társaság harminc éve működteti Közép-Európa egyik legnagyobb kukoricamalmát Debrecen mellett Monostorpályiban. Gyártási tevékenységéhez kizárólag magyar gazdáktól vásárolt, GMO-mentes kukoricát dolgoz fel, amelyből egyebek között malomipari termékeket, kukoricatésztát és kukoricaolajat állít elő.

A cég hosszútészta-gyártósorát idén márciusban adták át, amellyel Európa egyik legnagyobb – évi 15 ezer tonnát meghaladó – kapacitású gluténmentes tésztagyártó kapacitása jött létre. Emellett átadták a kizárólag kukorica felhasználásával készülő egyszerhasználatos tányérok és poharak gyártását végző gépsort is, amellyel évi 500 tonna műanyag kiváltása válik lehetővé. 

Vaszkó Gábor, a társaság vezérigazgatója az új üzem felavatásán elmondta, hogy a kukoricából készülő termékeiket, a kukoricaolajat és a száraztésztákat már tizenegy európai országba exportálják. Hozzátette, hogy a hosszútészta-kapacitást már nagyon várták a cég ügyfelei, így az értékesítés várható növekedése tovább gyorsulhat. A társaság tavalyi árbevétele meghaladta az ötmilliárd forintot, eredményük pedig majdnem megháromszorozódott.