Kettős célt fogalmazott meg a mára 

több mint kétmilliárd forintos forgalmat lebonyolító, monostorpályi székhelyű Civita Group Zrt.

a novemberi nyilvános részvénykibocsátásával kapcsolatban: a kizárólag GMO-mentes termelésből származó, gluténtől, laktóztól, adalékanyagoktól és vegyszerektől mentes élelmiszereket gyártó cégnél ezzel egyrészt dinamikus fejlődésüket szeretnék felgyorsítani, másrészt a tervezett fejlesztéseiket öt-hat évről kettőre kívánják csökkenteni. Nyers- és alapanyag-feldolgozóként a Hajdú-Bihar megyei vállalkozás lesz az egyetlen élelmiszergyártó a Budapesti Értéktőzsdén.

A kukoricamalmot üzemeltető társaság piacvezető státuszához sikeres kukoricaolaj- és tésztaüzeme járul hozzá. A rövid ellátási lánccal dolgozó Civita itt nem áll meg, jelenleg ehetőtányér-üzemet épít. 

Az ehető kukoricatányér fontos lépés a környezetvédelem és a fenntarthatóság felé.
Fotó: Matey István / Hajdú-bihari Napló

Vaszkó Gábor vezérigazgató korábban azt nyilatkozta, hogy a tányérok kukorica-melléktermékből készülnek, nagyon ízletesek, 

az étkezés részeként magát a tányért is elfogyaszthatjuk, vagy akár nyugodt szívvel ki is dobhatjuk, hiszen komposztálódik, lebomlik. 

Hasznukat elsősorban rendezvényeken, fesztiválokon vehetnék a fogyasztók, szakértők úgy vélik, termékük fontos lépés a környezetvédelem és a fenntarthatóság felé vezető úton.

Vaszkó Gábor vezérigazgató szerint a kukorica-melléktermékből készülő tányérok nagyon ízletesek.
Fotó: Matey István / Hajdú-bihari Napló

Vaszkó szerint a sikerük receptje, hogy 50 kilométeres körzetből szerzik be az alapanyagot. A koronavírus-járvány megjelenését követő lezárások idején ők voltak az egyetlen feldolgozóüzem az országban, amely mindenféle fennakadás nélkül vészelte át azt az időszakot. A kukoricát hétezer hektárról szállítják az üzembe, és a termelői körük nagyrészt régóta változatlan.