Kiemelkedően indította az idei esztendőt a Waberer’s: az első negyedéves EBIT (kamat és adófizetés előtti jövedelem) 11,2 millió euróra rúgott, ami éves alapon csaknem két év félszeres növekedést jelent.

waberer
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A csoport szintű bevételek 11 százalékkal emelkedtek, az adózott eredmény több mint hatszorosára, 10,4 millió euróra ugrott. A kimagasló évkezdésen túl a vállalat vezetősége az év további részére is optimista kilátásokkal tekint, ezért az Equilor Befektetési Zrt. elemzői a Waberer’s részvényeinek célárát 

az eddigi 3584 forintról 4211 forintra emelték.

A szállítmányozócég vezetése még óvatos tervezés mellett is árbevétel-növekedéssel számol, az egyszeri tételek nélkül számolt üzemi eredményt a tavalyi 33 millió euró fölé várják.

Tovább nőtt Tiborcz István befolyása a Waberer’s-ben

Létrejött a korábban beígért tranzakció, gazdát cserélt a Wáberer Györgyhöz köthető részvénycsomag. Tiborcz befolyása a vállalatban 52 százalékra nőtt.

Az Equilor elemzői szerint a Waberer’s 33 millió eurós céljai az első negyedéves teljesítmény tükrében nem tűnnek elképzelhetetlennek, ezért is döntöttek a részvényekre adott célár emelése mellett.

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a Waberer’s kurzusa.

Az Equilor szakértői a Waberer’s háza táján kockázatként a román és bolgár versenytársak árcsökkentését, a vállalat flotta-fiatalitási és logisztikai törekvései nyomán az év végére akár 200 millió euróig felhalmozódó adósságot, és a gazdaság lassulása miatt esetlegesen visszaeső keresletet emelték ki.

Nem elhanyagolható azonban az sem, hogy a biztosítóknál emelkedhetnek a kockázati költségek, ahogy a költséginfláció árakban való érvényesíthetőségének kérdése is adhat okot az aggodalomra.