Jóváhagyra az INA felügyelőbizottsága csütörtökön Ortutay Zsuzsanna kinevezését a vállalat igazgatótanácsának élére a 2023. július 1. és 2026. június 30. közötti időszakra – közölte a Mol.

Fotó: Kallus György

Ortutay Zsuzsanna két és fél éve tagja a Mol csoporthoz tartozó horvát energiavállalat felügyelőbizottságának, 2019-től a Mol csoport üzleti megoldások elnöke, 2020 óta pedig tagja a Slovnaft igazgatótanácsának.

Korábban, 2013 és 2018 között a Mol csoport kincstárnoka, 2018 és 2019 között pedig a Mol Magyarország pénzügyi igazgatója volt. Ortutay Zsuzsanna 2019 óta a Mol csoport pénzügyi és HR szolgáltató központja, a Mol GBS vezérigazgatója, amely több mint 500 munkatársat foglalkoztat nyolc országban.

Ratatics Péter, az INA igazgatótanácsának jelenlegi elnöke kitölti mandátumát 2023. június 30-ig, majd ezt követően a Mol csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető alelnökeként, valamint további magyar vállalatok igazgatótanácsi tagjaként folytatja munkáját.

A közleményben felidézték, hogy 

Ratatics Péterre bízták az INA működésének rendbetételét a nemcsak a horvát vállalatot, hanem az egész Mol csoportot megrázó gázüzleti csalást követően.

Kilenc hónapos mandátuma alatt szavatolta az INA stabil napi működését, valamint megfelelő változásokat hajtott végre a vállalat ellenőrzési folyamataiban annak érdekében, hogy a jövőben ne ismétlődhessen meg hasonló visszaélés – írják.

A felügyelőbizottság döntött két új igazgatósági tag, Pulay Krisztián és Marton Zsombor kinevezéséről, valamint Damir Mikuljan felügyelőbizottsági elnöki kinevezéséről is.