Eladja a 4iG a többségi tulajdonában álló Antenna Hungária leányvállalatát, a MIS Omega Kft. - erről pénteken tett bejelentést a kibocsátó. A végleges adásvételi szerződést pénteken írták alá a felek, a vevő a Pro-M Professzionális Mobilrádió Zrt. Utóbbi 68 milliárd forintot fizet, három részletben, 2024. július 31-ig. A tranzakció ellenértéke a vételár mellett tartalmazza a Pro-M által igényelt egy éves üzemeltetési, továbbá a toronyinfrastruktúrához tartozó új core-hálózat kiépítésének költségeit is.

230302 Budapest4iG Illusztráció
Fotó: Kallus György/VG

A MIS Omega Kft.-t a Digiből választotta le a 4iG.  A többek között kétezerötszáz tornyot, aktív és passzív rádióhálózati eszközöket, valamint az 1800Mhz frekvenciatartomány használatához kapcsolódó jogot, illetve rádióengedélyt tulajdonló társaságot megszerző Pro-M a magyar állam tulajdonában van, ők üzemeltetik a kormányzati célú hírközlési szolgáltató EDR hálózatot.

Az év üzletét hozhatja össze a 4iG

A Digi adótornyainak értékesítését rendkívül logikus lépésnek nevezte Miró József, az Erste részvénystratégája, hiszen a Digi és a Vodafone integrálása nyomán valóban feleslegessé válnak ezek az eszközök, a pénzre viszont szüksége lehet a magát a fúzió során alaposan kiköltekező cégcsoportnak.