Az Opus Global Nyrt. részvény-visszavásárlási programot indít – ezt részletezi a cég pénteki közleménye. A program célja a vállalat konszolidált IFRS-ek szerint kimutatott jegyzett tőkéjének csökkenése.

Budapest, 2022. december 28.
Az Opus Global NyRt (korábbi nevein: Phylaxia Szérumtermelő Részvénytársaság, Phylaxia Oltóanyagtermelő Állami Vállalat, Phylaxia Pharma Részvénytársaság, Phylaxia 1912. Holding Nyrt, Opimus Group Nyrt.) - az egyéb pénzügyi szolgáltatások szektorában működő cég, amely vállalatirányítással, vagyonkezeléssel foglalkozik - székhelye a főváros VI. kerületében, az Andrássy úton.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

A  program keretében az Opus Global összességében legfeljebb egymilliárd forint ellenértékért vásárol saját törzsrészvényt úgy, hogy a leendő és a meglévő részvények össznévértéke a vállalat mindenkori alaptőkéjének a 10 százalékát nem haladja meg. Amennyiben a saját részvények darabszáma eléri a társaság mindenkori alaptőkéjének 10 százalékát, vagy a program keretében megvásárolt törzsrészvények összesített ellenértéke az egymilliárd forintot, akkor minden egyéb feltételtől függetlenül a program lezárul – ismertetik a közleményben.

A program július 26-án indul és visszavonásig, de legkésőbb január 31-ig tart. A cél kereskedési naponként legfeljebb 100 ezer darab törzsrészvény vásárlása az aktuális piaci áron. A feltételek közt szerepel, hogy a részvények darabára nem haladhatja meg a 2022-es évi konszolidált beszámoló alapján számított egy részvényre jutó saját tőke értékét, azaz a 489 forintot.

A vállalat részvény-visszavásárlási programjáról bővebben a Budapesti Értéktőzsde oldalán olvashat.

A magyar idei hercegei: Opus, Duna House, BIF

Ki hitte volna: magasan a legjobban teljesítő Prémium kategóriás magyar az Opus Global 2023-ban.