Szerdán, piaczárás után tette közzé féléves jelentését a Graphisoft Park .  Az idei első fél év 3,68 millió euró pro forma nettó eredménye 900 ezer euróval meghaladja az előző év hasonló időszakáét. Ez közel 32 százalékos növekedés éves alapon, egyúttal meghaladja a vállalati prognózist. A korábbiakat lényegesen felülmúló eredmény a bérleti díjak vártnál magasabb, az fogyasztói árindexét követő indexálásának, valamint a továbbra is magas, budapesti átlagot meghaladó, 97 százalékos kihasználtságnak köszönhető. Emellett fontos eredményt növelő hatása van a jelenlegi kamatkörnyezetben a szabad pénzeszközökön realizált kamatoknak, illetve a forint tárgyidőszaki erősödése alapján elszámolt árfolyam-különbözetnek is.

Budapest, 2019. szeptember 10.
A Graphisoft Park G épülete, a Graphisoft cég székháza a főváros III. kerületében, a Záhony utcában, az egykori gázgyári területen. A modern épületet Cságoly Ferenc építész tervezte, elkészült 1998-ban.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Jászai Csaba / MTI

A vártnál számottevően jobb első félévi eredmények és az év hátralevő részére vonatkozó várakozások alapján a társaság módosítja az idei évre vonatkozó eddigi előrejelzését:

a korábban publikáltnál 400 ezer euróval magasabb árbevétellel, valamint 500 ezer euróval magasabb pro forma nettó eredménnyel számolnak. 

Az így kalkulált 16,7 millió euró várható árbevétel 7,5 százalékos, míg a 6,8 millió euró pro forma nettó eredmény közel 13 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Az idei első fél év végén a független értékbecslő az ingatlanállomány valós piaci értékét 230,1 millió euróra taksálta, ami relatív kismértékű, 760 ezer euró csökkenés a tavalyi év végéhez képest. Ezen belül az elkészült, átadott ingatlanok valós értéke 620 ezer euróval csökkent az előző év végéhez képest, míg a fejlesztési területek valós értéke 140 ezer euróval apadt.

A bizonytalan gazdasági környezetben sem merültek fel a bérlők részéről nagyobb, tárgyévet érintő területcsökkentési igények, illetve 

egyes bérlők területcsökkentését más bérlők növekedése nagyrészt kompenzálta.