A korábbinál is magasabba várja az ANY Biztonsági Nyomda részvényeinek árfolyamát a Concorde Értékpapír Zrt., amely szerda délután kiadott elemzésében 40 forinttal toldotta meg az eddigi 2450 forintos célárat.

Budapest, 2023. április 29.Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt., korábbi nevén Állami Nyomda, Magyarország és a közép-kelet európai régió egyik legnagyobb árbevételű biztonsági nyomdájának épülete Kőbányán, a Halom utcában. Termékei többek között a biztonságos személy-, és termékazonosításra, valamint a fizetést támogató okmányok, mint például az elektronikus személyazonosító kártyák és a biometrikus útlevelek előállítása.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László

A frissített árfolyam-várakozás mintegy 60 százalékos hozammal kecsegtet 12 havi távlaton a jelenlegi szintekről, a hagyományosan tekintélyes méretű nélkül is.

A Concorde a nyomdatársaság előző héten közzétett, növekvő árbevételről, de csökkenő nyereségről szóló második negyedéves jelentését követően frissítette vállalatértékelési modelljét.

A brókerház szerint az ANY már jelenleg is profitál az Angolával megkötött, 130 millió euró keretösszegű útlevélüzletből, emellett mellette szól a kiemelkedően magas osztalékhozam is. Az ANY Biztonsági Nyomda ezen túl az egyetlen olyan magyar tőzsdei cég, amely az elmúlt tíz évben folyamatosan meg tudta verni az S&P 500 indexet, forintban számolva évi átlagban 3 százalékkal. A Concorde szerint minden adott ahhoz, hogy ez a kedvező tendencia folytatódjon a jövőben is.

A brókerház felsrófolta osztalékvárakozását is, szerintük az ANY az eddig becsült 189 forint helyett részvényenként 214 forintot fizethet ki a részvényeseknek jövő nyáron.

Bár a nyomda részvényei jelenleg magasabb értékeltségűek a magyar piac egészénél – az ANY árfolyama (P) a jövő évre várt részvényenkénti nyereség (E) 8,1-szeresén forog, míg a BUX P/E-mutatója 5,7-es –, a vállalat eközben 12,6 százalékos osztalékhozamot kínál, ami jókora, 4,9 százalékos prémium a tízéves magyar állampapír aktuális hozamához képest.

Az ANY részvényei 0,3 százalékkal kerültek feljebb szerdán bő 20 millió forintos forgalomban. Idén 13 százalékkal erősödött az árfolyam, miközben július elején egy jókora, 161 forintos osztalékszelvény is kiárazódott a kurzusból.