Egy újabb öles lépéssel, azaz 0,9 százalékos emelkedéssel közel két éve nem látott szintre ért a BUX, amelynek hétfői 54 491 pontos záróértéke immár a tavaly januári lokális csúcsát is megdöntötte. Utoljára 2021 novemberében járt ennél magasabban a legfontosabb hazai tőzsdeindex. Az azonnali részvényszekció forgalma meghaladta a 15 milliárd forintot.

bét
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A második negyedéves gyorsjelentését e hét csütörtökén közreadó OTP 1,7 százalékkal, 13 500 forintra, míg az ezen a mutatványon már túllévő Richter 1,4 százalékkal, 9040 forintra drágult.

Nem tudta ellopni a show-t a Mol és a Magyar Telekom gyengébb szereplése sem. Az olajpapír kurzusa 1 százalékkal, 2710 forintra, míg a távközlési részvényé 0,4 százalékkal, 426 forintra süllyedt.

Miután a német Scope Ratings megerősítette hitelminősítését, hatalmas száguldásba kezdett az Opus Global árfolyama, amely 8,9 százalékos növekedést követően, 237,5 forinton hagyta el a parkettet.

Felébredt tetszhalott állapotából  az MHB-, azelőtt MKB-részvény, amelyre évek óta nem jött létre kötés, azonban néhány napja kisebb-nagyobb ügyletekben tűnik fel az instrumentum. A csupán 1 százalék körüli közkézhányaddal rendelkező banki papír kurzusa hétfőn 5 millió forintos forgalomban 27 százalékkal, 8800 forintra zuhant. 

A hazai fizetőeszköz is jó formában volt, az euróért 388,2 forintot kellett adni estefelé a bankközi devizapiacon.