Átmenetileg nem hozható több befektetési jegy forgalomba a Diófa Alapkezelő által kezelt Magyar Posta Takarék Ingatlanalap népszerű „A” sorozatából. A termék elérte ugyanis a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghatározott forgalmazási maximumot. Az átmeneti szüneteltetés csak a termék megvételét érinti, a visszaváltás továbbra is zavartalan, tehát azok a befektetők, akik rendelkeznek befektetési jeggyel, továbbra is bármikor hozzájuthatnak megtakarításukhoz. 

Fotó: Diófa Alapkezelő

Az MNB 2019. május 15-én tette közzé azt az ajánlást, amelyben maximalizálta a nyilvános, nyílt végű, azonnali visszaváltású ingatlanalapok volumenét. Az MNB ajánlása egy olyan piacfelügyeleti intézkedés, amely minden érintett ágazati szereplőre, alapkezelő társaságra egységesen vonatkozik.

Nemzetközi színtéren is bevett gyakorlat az ingatlanalapok forgalomba hozatalának és visszaváltásának szabályozása, 

ezek lényege, hogy megvédjék a befektetőket, és szolgálják az alapok stabilitását. Az alap „A” sorozatának forgalmazási maximuma az MNB ajánlása értelmében 165 326 085 539 darab befektetési jegy. 
Az alap forgalmazói ismét el fogják indítani a sikertermék értékesítését, amint – a napi befektetői visszaváltások hatására – újra rendelkezésre áll elegendő mennyiségű befektetési jegy. A Diófa Alapkezelő szakértőinek becslése szerint nagyjából 

három-hat hét múlva indulhat újra az értékesítés.

A fokozott befektetői érdeklődés miatt a későbbiekben többször is megismétlődhet, hogy az alap „A” sorozatának befektetési jegyeit átmenetileg nem lehet megvásárolni. Az értékesítés újraindításáról az alapkezelő honlapján fogja tájékoztatni befektetőit.