Az RH amerikai lakberendezési kiskereskedelmi cég részvényei több mint 15 százalékkal estek pénteken, miután a vállalat figyelmeztetett, hogy a lassuló negyedéves eladások csalódást keltő bevételt eredményeznek a harmadik negyedévben.

Tysons,Corner,,Usa,-,January,26,,2018:,Restoration,Hardware,,Rh,
Fotó: Shutterstock

A cég a csütörtöki tőzsdezárás után 740-760 millió dolláros harmadik negyedéves bevételt prognosztizált, ami alulmúlja a Wall Street átlagos, 772,87 millió dolláros elemzői becslését.

A második negyedévi nettó árbevétel amúgy éves bázison már 19 százalékkal, 800 millió dollárra csökkent, míg a nettó nyereség 37 százalékkal, 76,5 millió dollárra zsugorodott, mivel a luxuscikkek iránti gyengülő kereslet miatt visszaestek a vállalat bútoreladásai.

Az RH részvénykurzusa több mint 15 százalékkal, 312,95 dollárra zuhant, ami 2020 márciusa óta a legnagyobb napi esése volt.

Továbbra is arra számítunk, hogy a luxuslakáspiac és a tágabb értelemben vett gazdaság a 2023-as pénzügyi évben és a jövő évben is tele lesz kihívásokkal, mivel a jelzáloghitel-kamatok továbbra is 20 éves csúcson mozognak, és a jelenlegi kilátások szerint 2024 második negyedévéig változatlanok maradnak

– közölte Gary Friedman, az RH elnök-vezérigazgatója a részvényesekkel.