BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bevételét és nyereségét is növelte a Pick Szeged

Az exportértékesítés 9,17 milliárd forintról 10,42 milliárd forintra nőtt, a belföldi értékesítés pedig 1,7 milliárd forinttal, 28,41 milliárd forintra emelkedett.

A Pick Szeged Zrt. 2023 első hat hónapját 4,93 milliárd forint adózott eredménnyel zárta, az előző év azonos időszakában elért 4,84 milliárd forint után – közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett féléves jelentésében. A Pick-Szeged nettó árbevétele az év első felében 38,837 milliárd forintra nőtt a bázisidőszaki 35,93 milliárd forintról.

Budapest,,Hungary,-,March,27,,2019:,Hungarian,Sausages,Hanged,In
Fotó: Shutterstock

Ezen belül az exportértékesítés 9,17 milliárd forintról 10,42 milliárd forintra nőtt, a belföldi értékesítés pedig 1,7 milliárd forinttal, 28,41 milliárd forintra emelkedett. A jelentés kiemelte: az élelmiszerpiacon érzékelhető keresletcsökkenés és az emelkedő költség-, alapanyag- és feldolgozási költségek mellett sikerült biztosítaniuk az eredményes működést. Az első hat hónapban a nyershús-alapanyagok felvásárlási ára tovább nőtt, júniusban rekordszintre, kilogrammonként 2,5 euróra emelkedett. 

Az árbevételt az emelkedő alapanyag- és feldolgozási költségek miatt végrehajtott árkorrekciók is emelték. A KSH adataira hivatkozva megjegyezték, hogy Magyarországon a húskészítménygyártó ágazat termelési volumene az év első felében 15 százalékkal csökkent. Várakozásaik szerint a második fél évben megállhat a húskészítmények iránti kereslet visszaesése, és a sertéshús árának csökkenésére is számítani lehet. Ezek a tényezők a gazdálkodási környezet némi javulását jelzik előre a cégnek.

Szinte minden magyar eszik virslit, pedig sokan azt se tudják, miből készül

Nem minden virsli, ami annak tűnik – hívta fel a figyelmet közleményében a Pick Szeged Zrt. A cég azt írta, hogy a magyarok 95 százaléka rendszeres virslifogyasztó, de a negyedük azt se tudja, hogy miből is van a virsli. A Pick emlékeztetett arra, hogy a Magyar Élelmiszerkönyvben szigorú kritériumok vannak a virslire vonatkozóan, ám a polcokon sok virslinek tűnő, de annak nem minősülő terméket lehet találni. Ezek a virsli jellegű készítmények általában olyan néven futnak, mint rudacska, pálcika vagy vürstli.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.