Tovább erősítette a fenntartható működés iránti elkötelezettségét első ESG-jelentésének publikálásával az Akko Invest leányvállalata, a Neo Property Services Zrt. – közölte a tőzsdén jegyzett anyavállalat hétfőn.

20221208 Budapest
A Mol Campus épülete
fotó: Kallus György LUS
Világgazdaság
A Mol ingatlankezelésében is partner a Neo Property Services. Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Friss jelentésében az Akko Invest leánya bemutatja környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási területeken (ESG) kitűzött céljait, valamint eddig elért eredményeit.

„Az ESG-jelentés összeállítása lehetőséget teremt arra, hogy szembenézzünk természeti, társadalmi és gazdasági környezetünk valós állapotával, valamint azzal, hogy a vállalatnak milyen szerepe van ennek alakításában” – kommentált Vágó László, a Neo Property Services Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette, hogy a Neo mint sokoldalú ingatlanszolgáltató vállalat különleges helyzetben van, mert tevékenységével sokak munkavégzésének vagy családi életének körülményeire van hatással.

A Neo közel 600 munkatársa

sokat tehet és tesz is azért, hogy az elérhető legjobb szolgáltatást a lehető legkisebb környezetterhelés mellett nyújtsa megbízóinak. Ezeknek az elvárásoknak csak akkor lehet megfelelni, ha mind az épületek tulajdonosával, mind pedig az épületek használóival együtt tud működni.

Első ESG-jelentésében a vállalat 11, működésével kapcsolatos témát, területet vizsgált meg, többek között a munkahelyi egészséget és biztonságot, az etikus üzletvitelt és szabályozói megfelelést, az energiahatékonyságot, a klímaváltozást, a hulladékgazdálkodást és a digitalizációt.

A jelentés megállapítja, hogy az ingatlanszolgáltatások zöldítése rendszerszintű változást igényel, amelyben az értéklánc minden szereplőjének feladatot kell vállalnia.

Arra is kitér a közlemény, hogy a Neo Property Services 1999-es alapítása óta folyamatos növekedési pályán mozog, 2022-ben rekordszintű, 28,2 milliárd forintos árbevételt ért el.

Célja a további dinamikus, ám fenntartható növekedés, amelyről rendszeresen be fog számolni éves ESG-jelentésében is.

Tevékenységei közé tartozik az integrált létesítménygazdálkodás (Facility Management), az ingatlankezelés (Property Management), az ingatlanberuházásokhoz kapcsolódó projektmenedzsment, az építőipari generálkivitelezés, valamint a társasházkezelés.

Országos lefedettségének, illetve a komplex, szinergiákra építő, ügyfélre szabott szolgáltatásainak köszönhetően a Neo legfontosabb partnereivel hosszú évek óta stabil partneri viszonyban dolgozik – írják.

A vállalatnak több mint 280 ügyfele van, közöttük Magyarország legjelentősebb nagyvállalatai: Mol, Magyar Telekom, E.ON, MVM, MÁV, Wing, Corvinus Egyetem, MTVA, Praktiker, OBI, Metro, Coloplast, Opella Healthcare.

Partnerei számára több mint hárommillió négyzetméter ingatlanterületet üzemeltet, több mint tízmillió négyzetméter külterületet gondoz, több tízezer négyzetméter létesítményt épített, és több mint 3300 társasházi albetétet kezel.