A forint már szerdán is az erős oldalon tapogatózott az euróval szemben. Ennél is fontosabb, hogy az euró-forint kurzusnak sikerült 389 alatt zárnia, amivel megalapozott egy erős oldali korrekciót a hét második felében.  A csütörtöki napon pedig megkezdődött a küszöbön álló fontos támaszok tesztelése. 

Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Meghatározó támasz közelébe ért az euró-forint árfolyama, az emelkedő trendvonal, az 50 napos és a 30 napos mozgóátlagok mind a 385,50 és 385,90 közti tartományban húzódnak

– mondta a Világgazdaságnak Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve: egyelőre kevés a lendület a támaszok letöréséhez, de a mozgóátlagokat leképező MACD indikátor hamarosan eladási jelzést adhat az euró-forintra, míg az RSI mutató lassan a túlvettségbe hajlik.

Fundamentális alapon 

az uniós forrásokkal kapcsolatos pozitív hírek adhatnak lendületet a forinterősödésnek

a következő napokban.

A támaszok letörése esetén a 382,50-es szintig nyílna tere a forinterősödésnek az euróval szemben.

Az euró-forint árfolyam napi

Hullámvasutazott az irányt kereső forint az elmúlt napokban, miután az egymásnak ellentmondó brüsszeli hírek és pletykák elbizonytalanították a befektetőket. Kedden reggel nagyon megtámasztotta a forintot a Financial Times értesülése, miszerint a tavaly befagyasztott 22 milliárd euróból 13 milliárdot felold az Európai Bizottság. Később Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke jelezte, hogy ez csak spekuláció, egyelőre nincs megegyezés. Mindenesetre azóta is spekulációk tárgya a Brüsszel és Budapest közti alku.