Gyengén muzsikáltak pénteken a tengerentúli tőzsdék. A széles piacot leképező S&P 500 index 0,13 százalékos mínuszban zárt, a technológiai fókuszú Nasdaq Composite 0,12 százalékkal csúszott lejjebb, míg a klasszikus DJIA megúszta 0,03 százalékos mínusszal.

Fotó: Angela Weiss / AFP

A kincstárjegyek stabilizálódtak 

csütörtökön. A 10 éves amerikai referencia-államkötvény hozama 4,715 százalékon állapodott meg, míg szerdán 4,735 százalékon zárt. A kötvények árfolyama és hozama ellentétesen mozog.

Az autógyártókat beadták a tőzsdén,

miután kiderült, hogy legalább 52 millió autóba építettek életveszélyes légzsákfúvót. Közel 3 százalékot zuhantak csütörtökön a General Motors részvényei, míg a Ford Motor részvénye több mint másfél százalékot, a Tesla több mint 1 százalékot esett. 

Csütörtökön is lefelé sodródott a közműszektor. Idén eddig 20 százalékos a részvénycsoport vesztesége. A szegmens 2008 óta a legrosszabb évét éli a Dow Jones Market Data szerint.

Valami baj van a kólával.

Közel 5 százalékot zuhant csütörtökön a Coca-Cola, mely idén eddig 15 százalékot esett, s 2008 óta a legrosszabb formáját mutatja. De a PepsiCo is 4 százalékot szánkázott csütörtökön, és az idei teljesítménye mínusz 10 százalék. Az  amerikai WTI nyersolaj ára 82,31 dollárra csökkent, ami augusztus óta a legalacsonyabb zárás. Míg 

a tengerentúli földgázárak meglódultak.

A határidős jegyzés 6,9 százalékkal, 3,166 dollárra emelkedett egymillió brit hőegységenként. Ez a legmagasabb árszint január vége óta. 

Az amerikai befektetők pénteken a munkaerőpiaci adatokra figyelnek.